< p>

Niet een, maar twee plannen voor zonnepark bij Venray -

Loading

Niet een, maar twee plannen voor zonnepark bij Venray

Niet een, maar twee plannen voor zonnepark bij Venray

Smakt krijgt mogelijk niet één, maar twee zonneparken. Na Kronos Solar heeft ook het Eindhovense bedrijf Tomorrow Energy zich bij de gemeente Venray gemeld met een initiatief.

Dat initiatief moet voor Smakt aan de andere kant van autosnelweg A73 komen. Het gaat om de plek die de dorpsraad eerder al voorstelde als alternatieve locatie voor het plan van Kronos Solar. Het dorp zou dan naar eigen zeggen veel minder last ervaren van het zonnepark.

Pril
Directeur Hakkan Yildirim van Tomorrow Energy bevestigt dat er een plan is ingediend. Over de omvang en vorm van het park kan en wil hij nog niets zeggen. „Daarvoor is het echt te pril. Ik wil eerst dat we met inwoners van Smakt en de gemeente hebben gesproken en kijken wat er bij hen leeft, wat bij hen eventuele bezwaren zijn. Vanaf dat punt willen we aan het plan werken zodat uiteindelijke alle neuzen de juiste kant op staan.”
Hij refereert daarmee ook aan de aanpak van het Duitse bedrijf Kronos Solar. Dat veroorzaakte – los van de locatie en omvang van dat plan – veel commotie in het dorp. „Dergelijke teleurstelling bij partijen willen wij absoluut voorkomen”, zegt Yildirim.

Waterhuishouding
De gemeente Venray bevestigt dat er een principeverzoek ligt van het bedrijf Tomorrow Energy. Daar wordt volgens een woordvoerster momenteel ambtelijk naar gekeken. Eerder dit jaar toen de dorpsraad van Smakt het bewuste terrein waar het Eindhovense bedrijf een park wil realiseren bij de gemeente als alternatieve plek aanwees voor het park van Kronos Solar, werd dit voorstel van tafel geveegd. Het college van burgemeester en wethouders gaf toen te kennen dat dit gebied onder meer vanwege de waterhuishouding niet ter discussie stond.

Bron: De Limburger
Lees meer >