< p>

Opnieuw plan voor groot zonnepark in Roosendaal -

Loading

Opnieuw plan voor groot zonnepark in Roosendaal

Opnieuw plan voor groot zonnepark in Roosendaal

ROOSENDAAL – Opnieuw is er een plan ingediend voor de aanleg van een groot zonnepark in Roosendaal. Zonnepark Vroenhout moet in de oksel van de Vroenhoutseweg en de Heirweg komen. De vergunning is inmiddels aangevraagd.

Het park is een initiatief van energiebedrijven Tomorrow Energy en Infinergy. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 9,8 hectare. Daar moeten vervolgens 35.000 panelen komen, omgerekend goed voor circa 10 megawatt.

Stroom voor 2.700 huishoudens
Volgens de initiatiefnemers is dat genoeg om een slordige 2.700 huishoudens van energie te voorzien. Per jaar zou het park hiermee de uitstoot van zo’n 3.775 ton CO2 voorkomen.
Volgens woordvoerder Marlies Koutstaal van Infinergy is de vergunning voor het park inmiddels ingediend bij de gemeente Roosendaal. Mocht alles meezitten, verwacht Koutstaal dat het park vanaf 2021 klaar voor gebruik kan zijn.

Hot item
Zonneparken zijn een hot item in Roosendaal. Sinds de gemeente Roosendaal aankondigde 75 hectare voor dergelijke initiatieven ter beschikking te stellen, regent het plannen in Roosendaal. Het meest concreet zijn de plannen in de Weihoek en aan de Evertkreekweg. Daar zijn ondertussen door de gemeenteraad ook zogeheten ‘Verklaringen van geen bedenkingen’ voor afgegeven. Dat betekent dat die plannen ontwikkeld mogen worden.

Onzekerheid
Wat meer onzeker zijn de plannen voor parken aan de noordkant van Wouw en ter hoogte van het kunstwerk van de melkbussen langs de snelweg A58. In Wouw moet nog een uitgebreid proces van co-creatie plaatsvinden, daarbij mogen omwonenden meepraten over bijvoorbeeld de inrichting van het landschap in en om dat park. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid bij dit plan ook moeten gebeuren. Bij het plan in Heerle heeft de provincie Noord-Brabant onlangs aangegeven dat er eerst een extra onderzoek naar eventuele aardkundige waarden moet plaatsvinden.

Inloopavond
Voor het plan Zonnepark Vroenhout houden Infinergy en Tomorrow Energy voor omwonenden en geïnteresseerden een informatiebijeenkomst plaats. Die wordt op donderdag 27 juni gehouden in restaurant Vroenhout aan de Vroenhoutseweg 29. Die begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen dan ook uitleg krijgen over meedoen in het project.

Bron: BN De Stem
Lees meer >