top of page
Image by Raphael Cruz

Digitale infoavond over nieuw zonnepark aan de westkant van Roosendaal


ROOSENDAAL - Ontwikkelaars Tomorrow Energy en Infinergy houden op woensdagavond 6 mei een informatieavond over hun plannen voor een groot nieuw zonnepark aan de westkant van Roosendaal.


Aanmelden

Wie dat webinar wil volgen, moet zich voor 3 mei aanmelden door een e-mail te sturen naar zonneparkvroenhout@tomorrowenergy.nl. Belangstellenden krijgen dan vanzelf te horen hoe het verder gaat.

Die online-sessie begint op 6 mei vanaf 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Tijdens die bijeenkomst wordt iedereen bijgepraat over hoe Tomorrow Energy en Infinergy de plannen hebben aangepast aan de hand van al ontvangen opmerkingen uit een eerdere bijeenkomst.


Plannen

Tomorrow Energy en Infinergy willen in de oksel van de Vroenhoutseweg en de Heirweg een zonnepark van ongeveer 10 hectare aanleggen, omgerekend zo'n 35.000 zonnepanelen. Dat zou zo'n 2.700 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Op de Facebook-pagina van de gemeente Roosendaal staat een voorlopig ontwerp. Daarin is te zien dat het park in drie delen wordt geknipt en hoe het park van groen wordt voorzien.


Weinig positief

Omwonenden en andere Roosendalers reageren onder dat bericht echter allesbehalve positief op de plannen. Zij klagen over het verpesten van het uitzicht en vragen zich af waarom er niet meer werk wordt gemaakt van het vol leggen van bijvoorbeeld de daken van distributiecentra.


Bron: BN De Stem

Comments


bottom of page