top of page
Image by Raphael Cruz

Succesvolle Informatieavond in Leudal Over BatterijopslagLeudal, 24 juni 2024 - Gisteravond vond een succesvolle informatiebijeenkomst plaats in het gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum, waarbij inwoners van Leudal uitgebreid werden geïnformeerd over het nieuwe batterijopslagsysteem van Tomorrow Energy. Het evenement trok een geïnteresseerd publiek van 28 deelnemers die actief deelnamen aan de discussie over het project.


De avond begon met een welkomstwoord door Evert Bende, die benadrukte dat de avond vooral bedoeld was om een open dialoog te voeren. Hakkan Yildirim opende de reeks presentaties met een gedetailleerd overzicht van de noodzaak en de voordelen van het batterijopslagsysteem. Vervolgens nam Remco Frenken het woord om het functioneren van de stroommarkt en de rol van batterijopslag daarin uit te leggen. Dennis Sanders van DGMR droeg bij met een presentatie over akoestische onderzoeken die specifiek voor dit project zijn uitgevoerd.Na een korte pauze vervolgde Jos van der Burgt van DNV met een discussie over veiligheidskwesties gerelateerd aan batterijopslagsystemen. De avond werd afgerond met een vraag-en-antwoordsessie waarin de bezoekers de kans kregen om hun zorgen en vragen rechtstreeks aan de experts voor te leggen. Daarnaast kon het publiek een goede impressie krijgen van het project via VR-brillen en posters.


De informatieavond werd afgesloten met dankwoord aan alle aanwezigen voor hun inbreng en betrokkenheid. Voor verdere vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via het emailadres van Tomorrow Energy. De avond werd als zeer informatief ervaren en benadrukte het belang van gemeenschapsbetrokkenheid bij nieuwe energieprojecten.

 


Comments


bottom of page