top of page
Image by Raphael Cruz

Tomorrow Energy Krijgt Groen Licht voor 180MW/360MWh opslagproject in Eemshaven


Batterij opslag systeem

Tomorrow Energy, een toonaangevende speler in de Nederlandse duurzame energiesector, heeft vergunning ontvangen van de Gemeente Het Hogeland voor de bouwen van een Batterij Opslag Systeem in Eemshaven. Het project, genaamd "Holland Battery 1", zal aanzienlijk bijdragen aan de energietransitie in Nederland.


De strategische keuze voor Eemshaven als locatie voor dit project is geen toeval. Als de energiehub van Nederland, en met een derde van de nationale energievoorziening die hiervandaan komt, is Eemshaven de ideale plek voor Tomorrow Energy's grootste opslagproject. "We zijn ontzettend trots en dankbaar voor deze kans om hier een significant project te bouwen", aldus Hakkan Yildirim van Tomorrow Energy.


Het project bevindt zich nu in de volgende fase, waar intensieve samenwerking met diverse partners plaatsvindt voor de voorbereiding, planning, bouw en financiering van het systeem. Project wordt direct aangesloten op de TenneT station, en zal in 2027 in gebruik worden genomen.


Hakkan Yildirim, directeur van Tomorrow Energy, benadrukte de professionaliteit en vastberadenheid van het ontwikkelingsteam: "Dit project is een bekroning op het werk van ons team en onderstreept onze toewijding om met ‘’Holland Battery 1’’ en andere initiatieven een belangrijke rol te spelen in de energietransitie van Nederland."


Over Tomorrow Energy

Tomorrow Energy staat aan het voorfront van duurzame energieprojecten en streeft naar innovatieve oplossingen voor de energievraagstukken van morgen. Door nauw samen te werken met stakeholders, zet Tomorrow Energy zich in voor het beschikbaar en betaalbaar houden van groene energie in Nederland. Met een sterke focus op innovatie en daadkracht, werkt Tomorrow Energy aan slimme en duurzame energieoplossingen voor een groenere toekomst.

Comments


bottom of page